כתיבה שיווקית: 3 עקרונות לכתיבת כותרת ממירה ב-2022: למשווקים דיגיטליים בלבד
כתיבה שיווקית היא אחד מהכלים החשובים ביותר שיש היום לכל משווק והיא זאת שקובעת הרבה מאוד פעמים את גורל הקמפיינים שלכם. אם הכתיבה השיווקית של משווק דיגיטלי לא טובה מספיק, אין לו הרבה סיכוי להצליח למכור ולהמיר את הגולשים שלו ללקוחות.
לעומת זאת, כתיבה שיווקית טובה יכולה לפצות על הרבה חסרונות אחרים ויכולה לעזור לו להשאיר אבק למתחרים שלו.
כתיבה שיווקית טובה מורכבת ממכלול של עקרונות. מעקרונות השכנוע של צילדאני, לעקרונות השיווק הדיגיטלי, ועד עקרונות ספציפיים של כתיבת טקסטים, כותרות, כתבות ודפי נחיתה.
יש משווקים שחושבים שכתיבה שיווקית היא כישרון מולד – או שיש לך את זה, או שאין לך את זה. אבל מהניסיון שלי – כתיבה שיווקית היא כמו שריר. אפשר לעבוד עליה ולפתח אותה, ועם הזמן היא נהיית טובה יותר ויותר.
היום נדבר על 3 העקרונות שלי לכתיבת כותרות שיווקיות טובות, כי הכותרת זה הדבר הראשון שאליו הגולש שלך נחשף, ואם הכותרת לא תהיה מספיק טובה, הגולש לעולם לא יעשה את מה שאתה מכוון אותו לעשות.
במקרה הזה – הספר כן נשפט לפי הכריכה שלו. כותרת טובה לתכנים שלך תעלה את אחוזי ההמרה שלך פי כמה וכמה.
מוכנים? בואו נתחיל:
עקרון ראשון – עקרון התועלת:
הכותרת חייבת להסביר לגולש מה הוא ירוויח מלחיצה על המודעה/ קריאת המאמר/ קניית המוצר. התועלת לא תמיד חייבת להיות תועלת שקשורה למוצר באופן ישיר, לדוגמא, מוצר הרזייה יכול לפרסם כתבה על סלבס שהיו שמנים והיום הם רזים, והתועלת שבכותרת תהיה החשיפה של הסלבס. ״לא תאמין איך הסלב האלו נראו לפני המהפך התזונתי שלהם״ תועלת טובה היא תועלת שמכוונת לקהל יעד ספציפי. הרבה נשים היו רוצות להתחטב, אבל מתוכן יש נשים שרוצות להתחטב בשביל להיראות טוב יותר בבגד ים, יש נשים שרוצות להתחטב בשביל לחזור לגזרה שלהן לפני הלידה ויש נשים שרוצות להתחטב בכלל מסיבות בריאותיות. האתגר שלך הוא להבין מה היא התועלת שהכי מעניינת את קהל היעד הספציפי שאליו אתה משווק ולהכניס אותה בכותרת.
אני רואה כל כך הרבה משווקים שכותבים כותרת שבכלל לא מסבירה לגולש מה הוא יקבל אם הוא ימשיך בקריאה או ילחץ על המודעה. אז למה שהוא יעשה את זה? לכתוב כותרת בלי תועלת היא טעות נוראית.
דוגמא טובה נוספת:
במקום לכתוב: מכונת הגילוח החדשה של (מותג) – הזמן עכשיו
עדיף לכתוב: מכונת הגילוח החדשה של (מותג) – כך אפשר להתגלח בלי לפחד מפציעות וחתכים – גם באיזורים רגישים.
עקרון שני לכתיבה שיווקית – עקרון ויראליות:
המטרה שלכם היא שהכותרת תהיה כמה שיותר ויראלית ושלא תיראה כמו עוד מודעה רגילה. איך עושים את זה? פותחים אתרי חדשות, רואים מה הנושאים הרלוונטיים, ומשייכים אותם לכותרת שלך. כמה שהכותרת תהיה יותר טרנדית ככה אנשים יתפסו אותה כחדשותית ורלוונטית. כמובן שאי אפשר לקשר כל נושא ויראלי לכל מוצר, אבל תמיד יש איזה משפט או מונח שיכול להתחבר בכותרת כמו שצריך.
כותרת ויראלית תמיד תעבוד טוב יותר מכיוון שהיא תייצר תגובתיות טובה יותר של הקהל. ויראלי היא מיחה נרדפת ל״מעניין״ ולכן אם אתם רוצים לייצר כותרת מעניינת, פשוט תשתמשו בנושאים ויראלים
במקום לכתוב: מכונת הגילוח החדשה של (מותג) – כך אפשר להתגלח בלי לפחד מפציעות וחתכים – גם באיזורים רגישים
עדיף לכתוב: ״החיסון״ לשריטות וחתכים בשעת הגילוח – מכונת הגילוח החדשה של (מותג) – גם באיזורים רגישים
דוגמא נוספת:
במקום לכתוב: ״מדריך חדש יחשוף האם אתה יכול להרוויח כסף משוק ההון״
עדיף לכתוב: מגמת ה״רובין הוד״ מציפה את הבורסה: האם גם אתה יכול להרוויח מזה? מדריך חינם
עקרון שלישי לכתיבה שיווקית – עקרון השיוך:
מכירים את זה שאתם נמצאים בחדר רועש שבו עשרות אנשים מדברים בו זמנית, אבל פתאום אתם שומעים ממרחק מישהו קורא בשם שלכם? יצא לכם לחשוב איך זה הגיוני שמכל הרעשים בחדר דווקא שמעתם את הבנאדם שקרא בשם שלכם?
בשפה המדעית זה נקרא אפקט מסיבת הקוקטייל, אפקט שבו המוח שלנו מסנן אוטומטית רעשים מסויימים אבל מתמקד ברעשים מסויימים שנראים לו חשובים – גם אם הם רחוקים יותר מטווח השמיעה הממוצע שלנו. בשפה המקצועית של הכתיבה השיווקית העיקרון הזה נקרא עיקרון השיוך.
בשביל לייצר תוצאות טובות יותר בכתיבה השיווקית שלכם אתם יכול להשתמש בעיקרון הזה גם.
איך אתם עושה את זה? אתם מכוונים את הכותרת שלכם לקהל ספציפי. אתם לוקחים קבוצת גיל, קבוצת מיקום, או קבוצת עניין מסויימת ופונים אליה או מציינים אותה בכותרת, בשביל לייצר אפקט של ״הי, הוא מדבר אלי״ בקריאת הכותרת. בשביל למצוא את קהל היעד שלכם, מומלץ להשתמש באווטאר – שזה המונח השיווקי לקהל יעד. אם אתה לא יודע איך לייצר אווטאר בצורה מקצועית, אתה מוזמן להצטרף לקורס השיווק הדיגיטלי ״אקדמיית 2100״ וללמוד מ-א ועד ת׳ איך למצוא קהל יעד מושלם למודעות שלך ואיך להשתמש בכתיבה שיווקית מקצועית בשביל לייצר תוצאות טובות יותר.
במקום לכתוב: ״החיסון״ לשריטות וחתכים בשעת הגילוח – מכונת הגילוח החדשה של (מותג) – גם באיזורים רגישים
עדיף לכתוב: ״החיסון של הצעירים״ לשריטות וחתכים בשעת הגילוח – מכונת הגילוח החדשה של (מותג) – גם באיזורים רגישים
דוגמא נוספת – במקום לכתוב: מגמת ה״רובין הוד״ מציפה את הבורסה: האם גם אתה יכול להרוויח מזה? מדריך חינם
עדיף לכתוב: מגמת ה״רובין הוד״ מציפה את הבורסה: האם גם ישראלים ללא נסיון בתחום יכולים להרוויח מזה? מדריך חינם
סיכום:
שלושת העקרונות האלו יכולים לקחת כל כותרת ממוצעת ולהפוך אותה ליצירת אומנות. הם לא כל כך מסובכים, וכל אחד יכול להשתמש בהם ללא קשר לרמת הכתיבה השיווקית שלו. לפני שאתה מפרסם את הקמפיין החדש שלך או הכתבה השיווקית החדשה שלך – תשאל את עצמך 3 שאלות:
האם התועלת ברורה בכותרת? האם הכותרת ויראלית? האם יש פנייה או שיוך לקהל יעד ספציפי?
אם התשובה לכל שלושת השאלות היא כן – אתה יכול להיות רגוע. יש לך כותרת טובה ביד.