5 יתרונות ללמוד כלכלה שאתם חייבים להכיר
מהי כלכלה?
כלכלה היא ענף של מדעי החברה החוקר כיצד אנשים מתקשרים עם ערך. תואר בכלכלה ילמד אותך על ייצור, הפצה וצריכה של סחורות ושירותים. כלכלה חוקרת כיצד פועלות כלכלות, ואת ההתנהגות והאינטראקציות של אנשים, חברות וארגונים. כלכלה בוחנת כיצד מדינות, יחידים, ממשלות ועסקים מקבלים החלטות לגבי הקצאת המשאבים הכלכליים. ניתן להפריד את התחום למקרו-כלכלה, תוך התמקדות בכלכלה כולה, ומיקרו-כלכלה, המתמקדת בעסקים ובאנשים בודדים. אם אתה רוצה לדעת יותר על למה ללמוד כלכלה, המשך לקרוא.
מדוע ללמוד כלכלה?
1 – כלכלה והעולם
כלכלה משפיעה כמעט על כל ההיבטים של חיינו. זהו תחום רחב אשר מצייד אותך בכישורים הדרושים במגוון מגזרים ומקצועות. כלכלה עוזרת לנו להבין את העולם שסביבנו ואיך הוא באמת עובד. זה גם עוזר לנו להבין אנשים, ממשלות, עסקים ושווקים ולמה הם עושים את הבחירות הכלכליות שהם עושים. לימודי תואר בכלכלה יציידו אותך במיומנויות אנליטיות ופתרון בעיות, שיאפשרו לך להצליח במגוון רחב של קריירות כמו משפטים, אקטואר, מימון וחוץ.
2 – משכורות גבוהות
המשכורות ההתחלתיות הטיפוסיות של בוגרי כלכלה נעות בין 15,000 ל-25,000 ש״ח, וברגע שיש לך ניסיון של שלוש או ארבע שנים, תוכל לצפות להרוויח 40,000 ש״ח או יותר. כלכלנים בכירים מרוויחים משכורת מצוינת, הנעה בין 50,000 ש״ח ועד למעלה מ-75,000 ש״ח. הנתונים משתנים בהתאם למיקום, לניסיון ולמגזר הנבחר. בדרך כלל, אלה העובדים בשירותים פיננסיים, בנקאות וייעוץ, מרוויחים את המשכורות הגבוהות ביותר.
3 – ללמוד כלכלה מאפשר יותר סיכויי עבודה
כלכלה היא נושא כה רב-תכליתי ונמצא בשימוש כה נרחב בחיי היום-יום, עד שבוגרי הנושא יכולים לצפות לסיכויי קריירה גדולים. התעסוקה במקצוע הכלכלה כבר גבוהה וצפויה לגדול בעשור הקרוב. ארגונים בתעשיות רבות משתמשים בשיטות כמותיות ובניתוח כדי ליצור תחזיות מדויקות למגמות בשוק כמו למשל עולם הקריפטו. הביקוש צפוי להיות חזק מאוד לאנשי מקצוע מיומנים שמבינים ביג דאטה בתמחור ופרסום.
4 – שילוב של לימודי כלכלה עם נושאים נוספים
כלכלה היא כל כך תכליתית ורלוונטית רחבה, שהיא עובדת בצורה מושלמת בשילוב עם נושאים אחרים. כאחד ממדעי החברה, כלכלה יכולה בקלות לשתף פעולה עם סוציולוגיה, מדעי המדינה, אנתרופולוגיה ופסיכולוגיה. כל הנושאים הללו לומדים את ההתנהגות האנושית, הן בנפרד והן בקבוצות. לא רק שהכלכלה קשורה לדיסציפלינות האחרות הללו – כולם משלימים זה את זה באופן פעיל.
5 – מיומנויות הניתנות להעברה
תואר בכלכלה יספק לך מיומנויות ספציפיות לנושא, כגון יישום מודלים ועקרונות כלכליים, שווקים פיננסיים וכן הלאה. עם זאת, אתה גם תרכוש מיומנויות שיכולות לעבור למקצועות ומקצועות רבים אחרים. חלק מאלה כוללים:
- תקשורת – הסבר מידע מורכב והצגת ממצאים
- מספרים – יישום ניתוח סטטיסטי ושיטות מתמטיות
- פתרון בעיות – איסוף מידע, מתן המלצות והסקת מסקנות
- מחשוב – שימוש בצורות שונות של תוכנות IT
- ניהול זמן – השלמת משימות בתוך מועדים צפופים וניהול סדרי עדיפויות מתחרים
- מיומנויות אנליטיות – מציאת שיטות מחקר חדשות, התבוננות בנתונים והצעת המלצות